Így kezeld a Quadtrac-odat! - tippek a járószerkezethez!



A gumihevederes traktor járószerkezete egy nagyon jól alkalmazható megoldás a talajkímélés, talajnyomáscsökkentés valamint a vonóerő hatékony közvetítése szempontjából. Ugyanakkor ez a megoldás fokozott odafigyelést igényel felhasználói oldalról. Tartsd be a következőket, hogy később ne legyen problémád vele és tényleg csak az előnyeit érezd!

1. A heveder egyenes futása létfontosságú. Ha bármelyik irányba kényszerül, akkor olyan hőt generál a görgőkön, hogy a hajtást közvetítő belső körmök fokozottabban kopnak, előbb-utóbb képesek leválni a hevederről.

2. A fenti esetben képződő hőterhelés hatással van a görgők tükörszimmeringjének élettartamára is. Az újabb hevederkocsikon a görgőknek átlátszó a csapágyház fedele, így kézilámpa segítségével gyorsan ellenőrizhető az olajszint a csapágyházakban.

3. A tükörszimmering két fémgyűrűn fordul el, ezért a legnagyobb ellensége a víz, ami nehezen párolog el hideg időben és a rozsda könnyen összeragasztja a két fémgyűrűt és az egész elkezd megfordulni a házban. Javaslom, hogy a tél előtti leállásnál nagymosás után menjetek egy kört, hogy a víz kicsapódjon és ne okozzon korróziót.

4. A Case IH Quadtrac szántóföldre termett. Ha mégis kell vele aszfalton menni, akkor az lehetőleg minél rövidebb legyen és a sebesség ne menjen 20km/h fölé. Ha a telephelyről rögtön aszfalton mész vele, használj valamilyen csúszást segítő anyagot, port!

 

 





« visszalépés


Kapcsolatfelvétel

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár igényét, és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztató, melyben leírtak szerint hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez.

Agromax Kft, 2017 Minden jog fenntartva