AgroMaszk Show 2020



Az AGROmaszk show kimaxolta a gazdálkodók szántóföldi gépbemutató-éhségét Kunszentmiklóson, amikor CASE IH traktorok, Pöttinger munkaeszközök és Strautmann gépek bemutatóztak – egy teljes napon át.

 

Gazdagh András, az AgroMax Gépkereskedelmi Kft. ügyvezetője az Agroinform.hu portálnak bemutatta a gépshow újdonságait – amelyek között olyan eszköz is dolgozott, ami a Kunszentmiklósi földeken megelőzte a saját nemzetközi géppremierjét. No, de haladjunk szépen sorban, az erőgéptől a munkagép irányába!

Az új CASE IH MAGNUM AFS Connect széria gumikerekes traktorja 2020 januárjában az AGROmashEXPÓN mutatkozott be először Európában, majd egy viszontagságokkal teli év vége felé közelítve, első alkalommal hazánkban az AgroMax bemutatóján dolgozott a nagyközönség előtt.

CASE IH MAGNUM AFS Connect traktor

Az új MAGNUM AFS Connect széria a mutatós dizájn mellett rengeteg új műszaki tartalommal bővült. Továbbfejlesztett precíziós alkalmazásokat, valamint AFS Pro 1200 Android-alapú nagy méretű monitort kapott.

Az AFS Connect telematikai rendszer távoli elérés formájában is biztonságosan továbbítja a helyszíni műveleteket, a flottainformációkat, az agronómiai adatokat és az erőgéphez kapcsolódó munkagépektől származó információkat – továbbá pontos hozzáférést biztosít ezen adatok elemzéséhez, így megkönnyíti az ebből következő döntéshozatalt.

A gépkapcsolatok munkáját és műszaki paramétereit valós időben nyomon lehet követni – vagy akár vissza lehet keresni – egy okostelefonról is.

A precíziós gazdálkodást segítő funkciók közül talán a legnagyobb újdonságok, hogy a traktor a munkavégzés közben történő aktuális motorterhelésből érzékeli a talaj kötöttségi fokát – vagy a dőlés szögéből megállapítja és rögzíti a terület lejtését. Ezek az adatok a talajmunkák után a vetésnél, vagy akár aratás közben is előhívhatók.

A kezelő számára kulcs nélküli bejutást biztosít az indításgátlóval ellátott távirányító, így egy érintés után nyílik is az ajtó. A traktor indításához már természetesen használni kell a kulcsot – ami vagyonvédelmi szempontból hasznos funkció.

A tágas fülkében azonnal szembe tűnik, hogy a gyártó megszüntette a B oszlopot – tovább javítva így a kilátást.

Érdekes és hiánypótló funkció a konfigurálható hidraulika csatlakozás vezérlés, amely lehetővé teszi az egyes hidraulikus körök programozását. Ez azt jelenti, hogy a kezelő beállíthatja a hidraulikus kört a saját igényei szerint, bármilyen sorrendben.

Joystick is használható a hidraulikus körök vezérlésére, amelyet opcióként meg lehet rendelni a Multicontroller kartámaszába.

A megújult, intelligens Multicontroller kartámaszra rákerült egy forgatható funkcióválasztó kapcsoló  – amelyet "tekerőgombként" emlegetnek a felhasználók. Bizonyára sok gazdálkodó sóhajt fel a használata közben, hogy: 'VÉGRE!" Ez a funkcióválasztó ugyanis lehetővé teszi a tiszta és gyors léptetést a menüben a szükséges opciók kiválasztásával és beállításával az AFS Pro 1200 monitoron keresztül.

Az új MAGNUM AFS Connect sorozat 5 modellje 280 lóerőtől 400 lóerős kivitelig érhető el. A széria minden gépe 8,7 literes FPT 9 hathengeres, turbófeltöltős, intercooler motorral rendelkezik. A traktorok természetesen megfelelnek a legújabb károsanyag-kibocsájtási normának, a STAGE V-nek.

Mindezt a gyártó továbbra is EGR – exhaust gas recirculation, azaz kipufogógáz visszavezető rendszer – nélkül valósítja meg, amelynek előnye az egyszerűbb konstrukció, valamint a jóval kedvezőbb üzemanyag felhasználás.

Ezek a gépek PowerShift és fokozatmentes CVX váltóval is elérhetők, kivéve a legnagyobb, 400 lóerős változatot, amely csak PowerShift váltóval kapható.

Az új MAGNUM legújabb fejlesztései a kormányzásra és a fékrendszerre is kiterjednek!

A reaktív kormányzási rendszer automatikusan visszatéríti az első kerekeket egyenes állásba. Az adaptív kormányzás pedig lehetővé teszi a kezelő számára a kormánykerék sebességének beállítását az első tengely kerekeinek teljes elfordításához.

Új funkció a fékrendszer rásegítés, amely különösen a Rowtrac – azaz gumihevederes – modellek számára hasznos, de a klasszikus kerekes változatokhoz is elérhető. Ez a funkció elősegíti a belső kerekek automatikus fékezését kanyarodáskor, a fordulónál.

Az AgroMaxosok nem kímélték az új MAGNUM traktort és felszabadítotték benne a lóerőket, amikor az abszolút újdonságként bemutatkozó PÖTTINGER Terria félig függesztett 6 méteres nehézkultivátort akasztották utána. Mindkét gép szépen dolgozott, amit az is bizonyított, hogy a bemutató után egészen délutánig próbálgatták a gazdálkodók a gépkapcsolatot.

 

PÖTTINGER Terria nehézkultivátor

2020 őszén került piacra ez az abszolút újdonságként bemutatkozó munkagép, amely PÖTTINGER TERRIA néven vonul be a szántóföldi nehézkultivátorok sorába.

Az eszköz nagy mozgásteret biztosít a felhasználók számára, hiszen a sekélytől a mélyművelésig bármilyen munkaművelet megvalósítható az új géppel. A 3 soros változatok a 4030, 5030, 6030, míg a 4 soros verziók a 4040, 5040, 6040 típusszámokat kapták.

A rugós szárnyas kapákkal szerelt kapasor természetesen cserélhető- és akár a szántás kiváltására is alkalmas lazítást is elvégezhetjük így az eszközzel.

A TERRIA esetében újdonság a gépkezelő számára, hogy munka közben, kiszállás nélkül fokozatmentesen, hidraulikusan állítható a munkamélység a traktorfülkéből. A mélységállítás a traktor hárompontjától függetleníthető, hiszen az elöl található tarlókerekek, illetve a hátsó lezáró hengersor végzi a mélységállítást.

A traktoros a hátsó szélvédőn keresztül tökéletesen rálát a munkamélységet jelző skálára, amely munkamélységet szükség esetén gyorsan, kényelmesen korrigálni tud.

A lezáró hengersor rögtörő- és tömörítő képessége is igen nagy – valamint kiemelendő a gép sárkaparó rendszere, amely rendkívül precízen dolgozik és lehetővé teszi a sáros körülmények között is, hogy a gép soha nem tömődjön el.

"Ettől az évtől kezdve sikeres együttműködések keretében bővítettük a géppalettánkat a MAZZOTTI önjáró permetezőgépekkel és a STRAUTMANN takarmánykeverő-kiosztókocsik, szervestrágyaszórók, valamint pótkocsik palettájával. Büszkén számolhatunk be az első értékesített gépeinkről – és bízunk benne, hogy a jövőben is folytatódik ez a gyümölcsöző kapcsolat az új beszállítóinkkal is." – újságolta Gazdagh András.

A Strautmann márka kimagasló szakmai elismerésekkel működő vállalat terméke, amely a B. Strautmann & Söhne GmbH u. Co. KG anyavállalat alá tartozik. A németországi anyacég egy családi tulajdonban lévő, mára már a 4. generáció irányításával 85 éve folyamatosan kimagasló szakmai elismerésekkel működő vállalat. 2015 év elején a Strautmann vállalatcsoport kiterjesztette gépgyártását Magyarországra. A Strautmann Gépgyártó Hungaria Kft. Mátranovákon található és üzemegységében mintegy 100 alkalmazott dolgozik.

Az elmúlt 85 év során a Strautmann gépgyár széles termékskálát épített és fejlesztett, amely különösen a szarvasmarha-tenyésztő gazdaságok igényeihez igazodik. Így a vállalat gyárt és fejleszt minden olyan eszközt, mellyel az állatok takarmányozása, etetése egyszerűbb és technikailag jobb lehet.

A termékpalettán megtalálhatók takarmányfogó kanalak, silóblokkvágók, vontatott- és önjáró takarmánykeverö kiosztókocsik, szervestrágyaszórók, rendfelszedők és pótkocsik. A Strautmann fejlesztéseknek és szabadalmaknak köszönhetően ezek a gépek évtizedek óta biztosítják a gazdák számára a gyors és könnyű takarmányozást, anyagmozgatást, valamint a szervesanyag-visszapótlást. A vontatott és önjáró takarmánykeverő kiosztó kocsik megbízható, hatékony munkavégzéssel segítik a gazdaságok versenyképes működését – és megtérülő megoldást nyújtanak a munkaerőhiány pótlására.

Az AgroMax Kft. egyik fő ismérve a gazdálkodók körében a kimagasló szakmai tudáson- és emberi tényezőkön nyugvó szerviz szolgáltatás. Hogyan tud lépést tartani a cég a 2020-as év kihívásaival? – kérdeztük Gazdagh Andrást.

"Az AgroMax Kft. csapatát ismerve minden partnerünk jól tudja, hogy kiemelkedően gazda-központú szervizszolgáltatásunk az egyik ismertetőjegyünk. Szervizcsapatunk életébe is nehézségeket, személyi változásokat és betegségeket is hozott ez a 2020-as viszontagságokkal teli év. Partnereink zökkenőmentes kiszolgálása a hitvallásunk is egyben, ezért szervizcsapatunk bővítésével és folyamatos képzésével továbbra is biztosítjuk partnereink számára a jól megszokott AgroMax szerviz szolgáltatást – MAXRA járatva!"

Forrás: Agroinform.hu





« visszalépés


Kapcsolatfelvétel

Küldje el kérdését, felvetését, vagy akár igényét, és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztató, melyben leírtak szerint hozzájárulok személyes adataim kezeléséhez.

Agromax Kft, 2017 Minden jog fenntartva